Monthly Archives: October 2013

You are browsing the site archives by month.

Problem with Apache after upgrading from Ubuntu 10.04 to 10.10

After I upgraded from Ubuntu 10.04 to 10.10 my sites were no longer coming up.  I was only getting the basic contents of /var/www/index.html “The web server software is running but no content has been added, yet.”
A bit of googling later I found what appeared to be the issue <here>, but even after implementing what it suggested (renaming my vhost configurations in the sites-available folder to have the .conf extension) I was still having problems.

It turns out that apache 2.4 has a security feature that doesn’t allow you to have your files in any old place (either /usr/share or /var/www).  So rather than move all my projects to a different folder that adhered with the security gods I decided I would simply add the following to apache2.conf

<Directory /home/me/projects/>
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride None
Require all granted
</Directory>

Even after I did that, however, I was having problems.  Turns out this problem was just plain-old stupidity though.
When I was attempting to change the default site localhost was resolving to I used the following command:
sudo a2dissite default && sudo a2ensite newsite
and even changing it to be in line with the new config file extension didn’t work:
sudo a2dissite default.conf && sudo a2ensite newsite.conf
And then I realized, as part of the upgrade, there was no “default.conf”; it had been renamed to 000-default.conf.
so, sudo a2dissite 000-default.conf && sudo a2ensite newsite.conf worked fine.